Google tarafından sunulan android, açık kaynak kodlu bir şekilde ücretsiz olarak sunulduğu için, akıllı telefon ve tablet üreticilerinin ilk tercihi haline gelmiştir. Neredeyse karşımıza çıkan her cep telefonu ve tablette kullanılan android işletim sistemi birçok firma ve işletmenin web sitelerinden ve geliştirdiği uygulamalarda kullanılmaktadır. Sizin de bildiğiniz gibi hayatımızda fiziksel olarak yaptığımız eylemlerin neredeyse çoğu web siteleri ve android uygulamalar üzerinden yürütülür hale geldi.
Bu uygulamalar telefonun veya tabletlerin ana yüzüne veya ara yüzüne yerleştirildiği için, ulaşmak her zaman daha kolay bir kullanma imkanı sunmuştur. Ancak bir android uygulamanın görünürlüğünü arttırmak, daha geniş kitlelere yaymak veya uygulamayı indirenlerin devam etmelerini sağlamak için, uygulamanızın tasarımını her zaman kusursuz tutmalı ve geliştirmeliyiz.
Mobil Uygulama Arayüz Tasarımı
E-ticaretle ulaşan bir çok firma web sitesi ve android uygulama kullanmaktadır. Bu android uygulamaların daha geniş kitlelere yayılması, daha fazla kişiyi çekmesi açısından, android uygulamaların tasarımına dikkat edilmektedir. Bu noktada gerçekleştirilen işlemlerden biri de arayüz tasarımıdır. mobil uygulamanın başarılı olabilmesi için, önemli noktalar vardır, bunların başında ön araştırma yapma işlemi gelmektedir. Bir mobil uygulama kurmak istiyorsanız projeyi aceleyle hazırlamak, uygulamanızın başarısızlıkla sonuçlanmasına sebep olabilir. Bu noktada bir ön araştırma yapmak, alnınızda rakiplerinizi kontrol etmek, projenizin ulaşacağı kitleyi belirleyip bu yönde derim bir çalışma yapmak gerekmektedir.
Bunun yanında projeye karar verdiğinizde ilk olarak ana ekranı tasarlamalısınız. Çünkü ana ekran ulaştığınız kitlenin karşısına çıkan ilk şeydir. Bu nedenle ana ekranı tasarlarken karışık olmamasına, ve müşterinin istediği şeye hızlı ulaşabilmesine dikkat edilmelidir. Bu noktada dikkat edilerek bir diğer şey ise, kolay kullanılabilir ve erişilebilir olmasıdır. Bu nedenle özellikle ana yüz ve ara yüzde, kullanıcıyı istediği şeye ulaşmada zorlayacak, kullanıcıyı ararken yoracak tasarımlardan mutlaka uzak durulmalıdır. Dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden bir de okunabilir ve anlaşılır metinler üretip, uygulamanın arayüz tasarımını profesyonel platformlardan yapmaktır.
Uygulama Tasarımlarında Google Reklamlar
Uygulamanızı geniş kitlelere yaymak, kullanıcılarınızı arttırmak ve uygulamanızın görünürlüğünü sağlamak için, bir takım yöntemler deneyebilirsiniz. Bu yöntemlerin en başında ise uygulamanızım reklamını yapmak gelmektedir. Bu reklamı en doğru şekilde yapmak ise Google reklamlar ile mümkündür. Uygulama reklamları vererek, uygulamalarınızı çok daha büyük kitlelere ulaştırabilirsiniz. Bu reklamların çoğu da Google Ads ile yapılmaktadır.
Reklamlarınızı uygulama tanıtımı olarak seçtikten sonra, pek çok platformda belirlenen ücret karşılığında paylaşabilirsiniz. Vermiş olduğunuz reklamlar Google mülklerinde paylaşılmaktadır. Bunlar Google Play, YouTube, Google aramalardaki keşfet, Google görüntülü reklam ağı ve AdMob gibi daha birçok yerde yayınlanmaktadır. Başarılı bir Google reklam işbirliğiyle uygulamanızı kısa sürede üst sıralara taşıyabilir, görünürlüğünü arttırabilirsiniz.
Android Uygulamalarda Google Ads Reklam Fiyatları
Değişen teknolojiyle birlikte, dijital dünyada büyük atılımlar yapıldı. Bu atılımların başında bir çok telefon ve tablet markasının kullanmış olduğu android işletim sistemi ve bu sisteme bağlı olarak, geliştirilen android uygulamalar yer almaktadır. Bu uygulamalar sayesinde, bir çok sektörde tanıtım ve satış amaçlı uygulamalar geliştirildi. Bu uygulamaları üst sıralara taşımak ve kullanıcı kitlesini arttırmak içinse Google Ads aracılığıyla reklamlar verilmeye başlandı.
Bu reklamlar birçok Google mülklerinde belirli bir ücret karşılığında paylaşılarak, uygulamanın tanıtımı yapılmaktadır. Bu nedenle pek çok android uygulama sahibinin en merak ettiği konular arasında Google Ads reklam fiyatları gelmektedir. Bu soruya tam bir cevap vermek mümkün olmasa da, Türkiye için ortalama olarak tıklanma başına 7 kuruş ve 10 TL arasında değişmektedir.